FÖRETAGET

ÖLANDS KVALITETSPRODUKTER AB

Ölands kvalitetsprodukter AB bygger på ett samarbete mellan två gårdar. Båda gårdarna är belägna i Mörbylångadalen, mitt i världsarvet – södra Ölands odlingslandskap.

En av gårdarna ligger i Mysinge, några kilometer öster om Mörbylånga. Gården drivs av Gunnar och Tony Åhlund, med inriktning på nötköttsproduktion. På åkermarken odlas främst foder till djuren på gården, med en omfattning av ca. 120 hektar. Djurstallarna har plats för ca. 450 nötkreatur i varierande storlek. Gården vårdar dessutom ca. 290 hektar naturbetesmark på stora alvaret.

Den andra gården ligger i Beteby några kilometer söder om Mörbylånga, drivs av Emanuel Olsson och är helt inriktad på växtodling. I dagsläget odlas främst höstvete och höstraps på ca. 70 hektar åkermark.

Vår tanke med Ölands kvalitetsprodukter AB är främst att producera ett miljöriktigt, välsmakande och omsorgsfullt hängmörat kött. De djur som ska marknadsföras under vårt varumärke föds upp i ljusa stallar med frisk luft och halmade liggytor för trivsam uppväxt. De kommer även att hålla betesmarkerna öppna under betessäsongen. Under stallperioden har de alltid fri tillgång till foder och friskt vatten.